Nieuws

mrt. 20, 2020

Aardlekschakelaar testen


Daar is ie weer. Ieder half jaar plaatsen wij een bericht over het testen van aardlekschakelaars. Dat doen wij niet zomaar.
Wist je dat een stroom van 30mA al dodelijk kan zijn. Even ter vergelijking. Dit is gelijk aan je telefoon oplader. Daarom is het enorm belangrijk dat de aardlekschakelaars in je meterkast goed werken. Het doel van een aardlekschakaar is om te voorkomen dat wij geëlektrocuteerd worden. Bij een goed werkende aardlekschakelaar van 30 mA zal tussen de 15 en 30mA uitschakelen. Door regelmatig op de test knop of ook wel T knop genoemd te drukken wordt de kans kleiner dat je geëlektrocuteerd kunt worden. Deze test knop zorgt er voor dat de aardlekschakelaar niet vast komt te zitten op het moment dat deze uit moet schakelen.

Nu je toch alle klokken moet verzetten is het een mooi moment om ook je aardlekschakelaars te testen. Druk op de test knop of T knop. Schakelt de aardlekschakelaar direct uit na de eerst test. Dan werkt het mechanische deel van de aardlek nog goed. Schakelt de aardlekschakelaar niet of niet direct uit. Neem dan contact met ons op. Wij kunnen je aardlekschakelaar meten en indien nodig vervangen.

Bezig met laden...