Brandmeld en ontruimingsinstallatie

Met enige regelmaat melden de nieuws kanalen weer dat er een pand of woning in vlammen opgegaan is. Een vaak gehoorde uitspraak is ook "Het pand kan als verloren worden beschouwd". Of het nu over een woning of bedrijfspand gaat. Dit wilt toch niemand horen? Misschien is niet iedere brand te voorkomen, maar met een goede brandmeld en ontruimingsinstallatie kan in ieder geval de schade tot het minimum beperkt worden. Maar het allerbelangrijkste is toch wel dat mensen binnen het pand op tijd in veiligheid gebracht kunnen worden. Hoe vervelend een brand ook is. Het mag nooit een mensenleven kosten.

Gecertificeerde installatie

Bij het certificeren van een installatie komt veel bij kijken. Maar voor onze brandmelddeskundige is dit dagelijks werk. Hierdoor wordt het voor onze klanten geen ingewikkeld traject. Dit merken onze klanten al in het ontwerp fase. Alle brandmeld en ontruimingsinstallaties die wij leveren worden in het ontwerp traject samen met een projecteringsdeskundige ontworpen. Vervolgens wordt alles vakkundig geïnstalleerd en in bedrijf gesteld met als eind resultaat een gecertificeerde installatie.

Om de certificaat te behouden dient regelmatig onderhoud uitgevoerd te worden. De frequentie waarin dit plaats zal vinden wordt bepaald aan de hand van de risico classefisering. Globaal kunnen wij stellen dat dit één maal per jaar voorkomt. De onderhoudsdeskundige komt de installatie inspecteren. De inspectie zal in een onderhoudsrapport samengevat worden.

 

Niet gecertificeerde installaties

Is een certificaat niet vereist dan is dat geen enkel probleem. Ook dan kunnen onze klanten op een betrouwbare installatie reken. Ondanks dat de installatie niet gecertificeerd hoeft te worden zal toch alles volgens de richtlijnen aangelegd worden. Wij doorlopen het zelfde traject zodat onze klanten er vanuit kunnen gaan dat de brandmeld en/of ontruimingsinstallatie van hoge kwaliteit is. 

Bezig met laden...